Reglement Takelwagen - Walk The Trial

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Build Off
 
 
Reglement Walk the Trial XVIII “Build-off” Wedstrijd
 
op zondag 12 mei 2019

 
 
 
1) Iedereen kan en mag deelnemen aan de Build-Off. De deelname zal door de deelnemer worden bevestigd op zijn/haar inschrijvingsformulier.

2) Het thema WTT XVIII 2019 is een "TAKELPROJECT" op schaal tussen 1/14 en 1/8. Het voertuig moet voldoen aan één van onderstaande criteria:
 
·         Kraanwagen: Deze maakt gebruik van een haak aan een uitschuifbare kraanarm. De haak wordt aan het weg te slepen voertuig bevestigd, waardoor dit opgehesen kan worden.
 
·         Lepelwagen: Dit is een type dat de voor- of achterwielen van het te verplaatsen voertuig met behulp van een hydrolische/elektrische/mechanishe  aangedreven lepel (gezien de vorm ook wel "bril" genoemd) van de grond tilt en zodoende het voertuig verplaatst.
 
·         Oprijwagen (ook wel "rollback"): Deze trekt het te verplaatsen voertuig in zijn geheel op de laadruimte door middel van een lier. Om dit te vergemakkelijken, is het mogelijk de laadvloer door middel van hydraulische/elektrische/mechanische kracht van de oprijwagen af te schuiven.

3) Het bouwproject mag zo extreem en gedetailleerd mogelijk uitvoerd worden.

4) Het deelnemend voertuig dient rijvaardig te zijn en de functie uitoefenen waarvoor het gebouwd is “Takelen” (dus een statisch model is niet toegestaan). En moet radiogestuurd zijn.

5) Het deelnemende takelvoertuig moet in staat zijn een ander voertuig over een afstand van ten minste 3 meter te verplaatsen, volgens de criteria in artikel 2. Het te takelen voertuig zal een voertuig op schaal 1/10 zijn.

6) Het bevestigen van de takelhaak aan het te slepen voertuig mag handmatig worden uitgevoerd.

7) De “Build Off” creaties dienen te worden opgesteld op de daarvoor voorziene plaats, welke op de dag van de WTT zal worden medegedeeld. Deze zone zal afgezet zijn door dranghekkens.

8) Iedere deelnemer mag bij zijn wagen een korte beschrijving zetten m.b.t. specificaties van het bouwproject.

9) Eenmaal de wagen in de beveiligde zone is geplaatst, moeten de deelnemers deze zone verlaten en is het verboden nog aan hun creatie te komen tot aan de jurering.

10) De jury zal bestaan uit 4 personen.

11) De juryleden zullen pas bekend gemaak wordent de dag zelf.

12) Er zullen 4 winnaars in deze categorie zijn. Een deelnemer kan slechts 1 onderdeel winnen. Beste/meest realistische takelprestatie - meest realische voertuig - Mooiste bodypaint - Meest originele takelwagen

13) De uiteindelijke winnaars zullen worden bekend gemaakt rond 12H30 aan de inschrijvingstafel .

Veel bouwplezier
 
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu