Walk The Trial - Walk The Trial

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Walk The Trial
 
Wat is Walk The Trial?

 
Walk The Trial is een RC-evenement ontstaan door Chris Van Den Broeck of zoals iedereen hem kent “Crissy” of ook nog “Chief”
 
Het idee is er gekomen nadat Crissy het competitieve, en soms nogal onsportieve gedrag van sommige rijders beu was binnen het RC gebeuren. Wedstrijden rijden is leuk, maar is niet voor iedereen weggelegd. Als je het talent niet hebt en/of de financiële middelen niet hebt om je wagen volledig te upgraden, dan kom je helaas niet ver, en geraak je snel het plezier van het RC-gebeuren kwijt. Ook al waren beide elementen voor Crissy niet van toepassing (rijden kan hij (denkt hij toch, en we laten hem allemaal in de waan), en zijn autootjes zijn steeds op en top), had hij het moeilijk omdat niet iedereen hetzelfde plezier er aan kon beleven als hij. Tja, een RC-man in hart en nieren zoals er maar weinig zijn.

 
Blijven toekijken met leedzame ogen, dat kon hij niet. Hij moest en zou iets brengen dat voor iedereen toegankelijk is. Voor jong en oud, rijk en arm, man en vrouw, groot en klein. Waar iedereen gelijk is, no matter what!!!

 
Walk The Trial zag het daglicht in 2009. De eerste editie in 2009 mocht rekenen op +- 20 deelnemers. 8 jaar en 16 edities verder kan het evenement met trots zeggen dat de editie van September met 272 bevestigde deelnemers een groots succes was. Leeftijd van de deelnemers : tussen de 7 en de 77 jaar. Nationaliteiten; Belgen, Nederlanders, Fransen, je vind ze er allemaal.


Elke editie wordt nu georganiseerd Crissy van het “DEMOLITION TEAM”, waarvan Crissy de oprichter is.

Walk The Trial is een dagje weg; alleen, met het gezin of samen met vrienden, samen het bos in en een aangelegd trailparcourtje (of meerdere) afleggen met je RC-autootje. Hoe je auto, ook wel scaler of crawler genoemd, eruit ziet, hoe hard hij rijd, hoe duur of goedkoop deze is, dat maakt allemaal niet uit. Walk The Trial is JUST FUN. Geen wedstrijdje, iedereen op zijn eigen tempo lekker en ontspannen genieten van het ritje. Weliswaar met de kunst om je 'Scaler' op een zo realistisch mogelijk manier het trailparcour te laten afleggen. En mekaar zelfs helpen wanneer je in de penarie zit om een helling op te rijden, je een rots niet over geraakt, of je simpelweg op je dak terecht komt door het missen van een obstakel.
 
De echte fanatiekers gaan er dan weer wat verder in, en proberen hun wagen zou waarheidsgetrouw mogelijk te bouwen. Lichtjes, motorgeluiden, winches gemonteerd op de wagen, je kan het zo zot niet bedenken. Enkele prachtige voorbeelden hiervan vinden jullie onder de rubriek “Pics & Vid's”.


 
Heeft dit je nieuwsgierigheid aangewakkerd? Wil je eens komen kijken? Hou dan zeker de kalender in het oog.

 Tot op de volgende Walk The Trial,
 
Copyright 2017. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu